Usa termopan Cluj

Usile de termopan pentru exterior sunt o motivatie care sta in spatele achizitiei. Cei mai multi care aleg usi de termopan pentru exterior se bazeaza pe calitatile si pe usurinta lor de monare. Printre ele putem enumera mai multe detalii care fac ca usile de termopan sa fie atat de cautate in Cluj.

Usa din termopan Cluj Napoca

Usurinta de utilizare si de pastrare. Usile de termopan sunt facute din PVC si sunt materiale usoare care nu au nevoie de intretinere speciala si pot sa fie curatate cu o carpa umeda si cu detergent.

Aceste usi reprezinta si optiuni ieftine. Modelele au devenit atat de populare tocmai pentru ca vin cu variante mai putin costisitoare la cele facute din lemn. In momentul in care aveti un buget limitat pentru constructia si renovarea casei, usile de termopan sunt o solutie foarte buna. Nu uitati insa ca usile de la intrare de la case spun foarte multe celui care ajunge la voi.

Aceste usi sunt si prietenoase cu mediul inconjurator. Nu ne referim la materiale ci la faptul ca pot sa fie foarte usor reciclate.

Atunci cand construim case sau cand renovam locuinta trebuie sa tinem cont si de sistemele de inchidere: usile si ferestrele. Ele pot sa ne ajute sa avem o casa confortabila si cheltuieli cat mai mici pentru intretinere si de asemenea, ne ofera siguranta, protectie si lumina si ne tin departe de zgomotele de pe strada. Prin ferestre si prin usi se pierd peste 40 de procente din caldura casei si rolul lor este deosebit de important.Pe langa aspect, atat usile exterioare cat si cele interioare, dar si ferestrele au un aport estetic determinant. Din motivul acesta alegerea lor corecta si in deplina cunostinta de cauza este esentiala.

Cum ne alegem si care sunt criteriile de care ar trebui sa tinem cont pentru a putea avea usi si ferestre functionale si cat mai frumoase? Trebuie sa avem in vedere si faptul ca pornind de la locul de amplasare vom tine cont de nevoi si de diferite caracteristici pentru fiecare situatie. De pilda in momentul in care ne decidem asupra unei usi de exterior e bine sa nu ne lasam atrasi doar de modul in care arata ci sa luam in calcul mai multi factori cum ar fi functionalitatea, materialele din care este facuta usa si calitatea si stilul ei. O usa sau o fereastra bine alese vor fi realizate din materiale ca nu se deformeaza sau decoloreaza cu timpul, ci sunt in acord cu stilul din incaperi si se asorteaza ca si culoare cu finisajele moderne si cu mobila. Prin alegerea unor esente de lemn similare sau prin utilizarea aceleiasi culori cu tamplaria casei va trebui sa urmariti si o unitate cromatica.

 Usile din PVC sunt apreciate pentru avantajele uriase ale vinilului si s-au dovedit a fi o solutie excelenta pentru usile accesibile si durabile. Cu toate acestea, utilizarea acestora este, de asemenea, asociata cu unele dezavantaje si exista limitari in ceea ce priveste aplicarea acestora. Cititi acest ghid pentru informatii despre avantajele si dezavantajele unei usi din PVC pentru a va ajuta sa determinati daca acestea sunt alegerea potrivita pentru cerintele dvs. 

Avantaje:

 

Durabilitate  

Vinilul ca material are o rezistenta superioara si usile uPVC nu sunt afectate de insecte. Sunt anti-corozive si chimice si rezistente la umiditate. Durabilitatea ridicata a vinilului confera usilor o rezistenta excelenta la intemperii si poate rezista la o gama de conditii de temperatura.

Intretinere

Intretinerea redusa este un mare avantaj pentru usile din PVC. Spre deosebire de usile din lemn si otel care necesita o intretinere regulata, usile din PVC necesita doar o spalare de rutina sau stergerea cu o carpa moale si agenti de curatare.

Izolatie

PVC-ul are proprietati bune de izolare, iar panourile de usa din PVC pot contribui la eficienta energetica a unei cladiri. Usile sunt goale cu o umplutura de izolatie si sunt etansate cu cauciuc. Chiar si atunci cand sunt combinate cu sticla, utilizarea panourilor cu geam termopan poate imbunatati proprietatile lor de izolare. Usile din PVC sunt utilizate in mod obisnuit ca usi de terasa.

Pret

Usile din PVC sunt la preturi foarte scazute si ofera o mare valoare avand in vedere durabilitatea lor superioara. Intretinerea redusa a acestor usi duce la economii suplimentare de costuri.

Greutate

Usile din PVC sunt usoare si pot fi instalate cu mai putin efort. In fiecare zi, greutatea lor mica faciliteaza operarea usoara si fara efort.

Reciclabile

PVC-ul este un material complet reciclabil si, atunci cand sunt dezafectate, aceste porti din plastic pot fi reciclate pentru materialul lor.

Dezavantaje:

 

Instalarea hardware-ului

Este dificil sa instalati hardware nou, cum ar fi incuietori pentru usi, deoarece vinilul fragil poate sparge usor. Odata ce panelul prezinta crapaturi sau alte semne de deteriorare, este foarte dificil sa il reparati.

Expunerea la lumina soarelui

Desi procesul de fabricare a uPVC sporeste rezistenta la lumina ultravioleta, usile din PVC sunt cunoscute ca se degradeaza atunci cand sunt expuse la lumina puternica a soarelui pentru perioade lungi de timp. Expunerea la soare cauzeaza decolorarea usoara a usilor si devenirea mai fragila. Acest aspect este important atunci cand se iau in considerare usile exterioare pentru fatadele care primesc lumina directa a soarelui.

Aspect

In ciuda unei game largi de culori si a simularilor de diverse materiale, usile din  PVC nu se potrivesc cu atractia vizuala a altor usi, cum ar fi lemnul.

Putere

Caracterul usor al usilor din PVC poate inhiba uneori puterea lor. Acest lucru poate afecta aspectele de securitate ale usilor exterioare.

Comparati avantajele si dezavantajele usilor din PVC pentru a verifica modul in care acestea corespund cerintelor dvs.

Call Now Button