Stabilirea materialelor din care veti executa tamplaria la o casa, la un apartament si la un magazin ori sediu de firma este pentru multi clienti o mare dilema. Clientii primesc sfaturi de la arhitecti, constructori, vecini si chiar de la producatorii de tamplarie care nu de fiecare data sunt suficient de avizati. Pe de alta parte sunt si sfaturi care au in spate mai multe interese care pot sa induca in eroare clientii.

Pe langa o serie de mai multe cerinte tehnice precum rezistenta la vant, siguranta omului sau diverse norme de proiectare si executie, tamplaria trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte care privesc usurinta de utilizare, intretinerea ulterioara si problemele care au legatura cu exploatarea in timp. Trebuie sa precizam si ca orice tamplarie poate fi realizata din orice material: pvc, aluminiu si lemn stratificat.

Pentru a veni in sprijinul clientilor incercam sa prezentam gradul de satisfactie obtinut de fiecare tehnologie in parte in functie de cerintele care sunt cele mai importante din punct de vedere al utilizatorilor de tamplarie. In afara de cele tei tipuri de materiale mai sunt si alte variante combinate precum aluminiu cu lemn, aluminiu cu PVC, etc. Pentru ele nu avem suficiente informatii pentru a putea face o analiza.

Tamplarie aluminiu Cluj

Durata de viata reprezinta o cerinta pe care aluminiul o indeplineste primul si asta pentru ca odata ce timpul trece aluminiul devine mai dur. PVC-ul infoliat cu imitatie de lemn primeste calificative slabe pentru ca nimeni nu da garantii pentru aceste tipuri de profile.

Izolarea termica este reprezentativa pentru PVC, acesta obtinand primele locuri. Aluminiul fara ruperea puntii termice se poate folosi in exterior numai in momentul in care incaperile sunt incalzite sau circulatia este extrem de intensa.

Ponderea pe care o are suprafata vitrata in totalul suprafetei de tamplarie este foarte importanta atunci cand vrem sa intre mai multa lumina. De exemplu, la ferestrele cu inaltimi de 1500 mm si latimea de 900 mm suprafata de geam la tamplarie este cu peste 22 de procente mai mare decat in cazul lemnului stratificat. 

Pe langa lucrul acesta, mai precizam si faptul ca pierderile de caldura prin geamurile termoizolatoare cu sticla de emisivitate joasa sunt mai mici decat in cazul lemnului stratificat.

Rezistenta la agentii atmosferici este o cerinta la care PVC-ul cu imitiatie de lemn obtine cel mai slab calificativ pentru ca apar probleme cand este expus la soare. Lemnul stratificat are un calificativ slab pentru ca are o rezistenta scazuta la umiditate. 

Dilatarea profilelor la diferentele de temperatura de la vara la iarna ori pe timpul iernii, de la exterior la interior poate sa produca inconvenienta atat in zonele de imbinari cu zidaria, dar si la foile mobile de la usi si ferestre. Din cauza aceasta PVC-ul cu imitiatie de lemn are un coeficient de dilatre de 2.4 mm/m si are punctaj minim.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646