Pereti cortina este denumirea uzuala pentru fatadele din sticla si din aluminiu autoportante, sunt o haina eleganta si foarte accesibil pentru toate constructiile. Pe langa aspectul estetic modern si proprietatile excelente fonoizolante si termoizolante, structurile de tipul pereti cortina faciliteaza si iluminatul natural si ofera si o larga panorama a privelistilor existente in exteriorul cladirii.

Structurile de tipul pereti cortina asigura si o rezistenta superioara ansamblului si suprafetei vitrate. Timpul de executie al amplasarii pentru pereti cortina este destul de mic si intretinerea lor este destul de usoara si de ieftina. Structurile pot sa fie aplicate pe planuri verticale, inclinate, cu panta pozitiva ori negativa dar si pe acoperisuri, luminatoare si cupole. Peretii cortina sunt disponibili in toata gama de culori si pot sa fie combinati cu placari de material compozit de tipul bond care confera un aspect modern si suprafete plane usor de intretinut.

Pereti cortina Cluj

Sunt mai multe tipuri de pereti cortina dintre care cele mai des intalnite sunt cele clasice cu profile care acopera in mod vizibil sticla si pe verticala si pe orizontala, cele semistructurale unde se observa doar un contur de aluminiu care poate sa rigidizeze prinderea si unul sructural in care din exterior se vede doar sticla aplicata pe profilele de aluminiu prin sigilare cu un produs siliconic special. In cazul in care avem un prete cortina structural sau semi structural va fi vizibila doar stilca si se vad garniturile EPMD inguste dintre ochiurile de sticla care dau impresia de perete in totalitate din stilca care are si un impact estetic special. Este evident ca tipul acesta de perete cortina este cel mai costisitor.

Fatadele din aluminiu si sticla, autoportante, cu proprietati termoizolatoare si fonoizolatoare poarta numele uzual de pereti cortina, fiind o adaptare a termenului courtain wall din limba engleza. Structura poate sa fie aplicata si pentru planurile verticale, pentru cele inclinate cu panta negativa sau pozitiva, dar si pentru acoperisuri, cupole si luminatoare.

 

                                                              

Theta Invest Str. Izlazului nr. 10 ap. 69 Cluj Napoca, Cluj 400655 Tel: 0264 458 999