Pereti Cortina Cluj

THETA Termopane Cluj

Cere o estimare gratuita!

Pereti Cortina Cluj

Pereti cortina Cluj este denumirea uzuala pentru fatadele din sticla si din aluminiu autoportante, sunt o haina eleganta si foarte accesibil pentru toate constructiile. Pe langa aspectul estetic modern si proprietatile excelente fonoizolante si termoizolante, structurile de tipul pereti cortina faciliteaza si iluminatul natural si ofera si o larga panorama a privelistilor existente in exteriorul cladirii.

Structurile de tipul pereti cortina asigura si o rezistenta superioara ansamblului si suprafetei vitrate. Timpul de executie al amplasarii pentru pereti cortina este destul de mic si intretinerea lor este destul de usoara si de ieftina. Structurile pot sa fie aplicate pe planuri verticale, inclinate, cu panta pozitiva ori negativa dar si pe acoperisuri, luminatoare si cupole. Peretii cortina Cluj sunt disponibili in toata gama de culori si pot sa fie combinati cu placari de material compozit de tipul bond care confera un aspect modern si suprafete plane usor de intretinut.

Tipuri de Pereti Cortina Termopan

Sunt mai multe tipuri de pereti cortina dintre care cele mai des intalnite sunt cele clasice cu profile care acopera in mod vizibil sticla si pe verticala si pe orizontala, cele semistructurale unde se observa doar un contur de aluminiu care poate sa rigidizeze prinderea si unul sructural in care din exterior se vede doar sticla aplicata pe profilele de aluminiu prin sigilare cu un produs siliconic special. In cazul in care avem un prete cortina structural sau semi structural va fi vizibila doar stilca si se vad garniturile EPMD inguste dintre ochiurile de sticla care dau impresia de perete in totalitate din stilca care are si un impact estetic special. Este evident ca tipul acesta de perete cortina este cel mai costisitor.

Fatadele din aluminiu si sticla, autoportante, cu proprietati termoizolatoare si fonoizolatoare poarta numele uzual de pereti cortina, fiind o adaptare a termenului courtain wall din limba engleza. Structura poate sa fie aplicata si pentru planurile verticale, pentru cele inclinate cu panta negativa sau pozitiva, dar si pentru acoperisuri, cupole si luminatoare.

Peretele cortina este un tip de fatada usoara. Este un perete de fatada care izoleaza cladirea fara a contribui la stabilitatea acesteia (incarcaturile fiind transferate catre fundatia principala prin conexiuni la podele sau coloane ale cladirii). Panourile sunt sustinute, pe podea, pe un schelet fix.

Rama peretilor cortina este in principal formata din cadre din aluminiu extrudate, desi primele ziduri de cortina erau realizate din otel.

 Un perete cortina este proiectat sa reziste la:

  • infiltrarea aerului si exfiltrarea (aerul poate patrunde in peretele cortinei) si protectia fata de apa (ploaie, apa de canalizare, apa de condensare, zapada, gheata etc.);
  • forta vanturilor, chiar si a fortei de uragan: fortele vantului variaza considerabil de la o regiune la alta, cele mai grele sarcini care apar in apropierea coastei in zonele predispuse la cicloanele tropicale. (In functie de tara sau zone climatice, exista coduri de constructie care determina standardele obligatorii de rezistenta pentru realizarea proiectelor specifice);
  • expansiunea si contractia termica;
  • cutremur;
  • Proiectile eoliene si alte caderi aeriene;
  • foc;

  • explozii: peretele cortinei trebuie sa reziste la explozii, atat accidentale, cat si teroriste;

  • miscarile cladirii. De asemenea, trebuie sa sustina sarcini punctuale, cum ar fi curatarea nacelelor, de exemplu.

  • Pentru a garanta impermeabilitatea, peretii cortinei sunt echipati cu garnituri. Exista mai multe tipuri de garnituri:

  • uscat: neopren, EPDM, Santopren, silicon, PVC sau clorura de polivinil, hipalon etc.

  • in panglica: preformata etc.

  • pasta: silicon, poliuretan, polisulfura, acrilic, latex etc.

    Exista diferite modele de pereti cortina:

    Peretele cortina din aluminiu autoportant (denumit si sistem „stick”) este asamblat si livrat pe santier ca piese de schimb. Acestea sunt compuse din profiluri verticale lungi numite „mullions” si orizontala numite „traverse”. Acest sistem are de obicei avantajul de a fi cel mai economic pe piata, in detrimentul timpului de instalare necesar si al pretului unei arhitecturi mai grele.

    Ferestrele din aluminiu, autoportante, sunt livrate ca o unitate completa (denumita si „unitate sigilata” sau „pereti cortina prefabricati”). Cu instalare rapida, ele au de asemenea avantajul de a permite un control al calitatii deoarece sunt fabricate in conditii controlate. Cu toate acestea, manipularea lor pentru transportul pieselor pre-asamblate necesita echipamente grele, cum ar fi macaralele etc.

    In cele din urma, peretii cortina hibrizi, situati la jumatatea distantei dintre un sistem „stick” si un sistem „unitized”. Ei folosesc o structura de perete cortina conventionala la care este atasat un cadru cu geamuri asamblate din fabrica. Intotdeauna cu instalare simpla si rapida, niciun profil de aluminiu nu este vizibil din exterior. In plus, in timpul unei avarii, munca de inlocuire a unui geam are loc in cateva minute, spre deosebire de sistemul de silicon conventional, realizat la locul de munca, ceea ce necesita multa munca.

Call Now Button