Nu doar numarul de camere de aer conteaza pentru o mai buna izolare ci si grosimea totala a profilelor, de la exterior catre interior, ele variind undeva intre 60 si 70 mm si pachetul de sticla pe care il alegeti.

Ferestre termopan Cluj

Partea cea mai importanta a unei izolari termice bune este reprezentata de geamul termoizolator. Avand in vedere evolutiile favorabile ale preturilor din ultima vreme aproape ca vom putea afirma ca e de neconceput ca la spatiile destinate locuirii, case si apartamente, se folosesc geamurile termoizolatoare fara sticla low e si chiar daca sunt recomandate cele cu argon.

Diferentele mici de preturi nu justifica renuntarea la tipul acesta de geam avand in vedere si beneficiile aduse prin izolare cu cel putin doua ori mai bune decat geamul termoizolator normal.

De asemenea, grosimea totala a pachetului termopan va trebui sa fie de minim 24 mm si a geamului triplan de 32 mm, o grosime mai mica ducand la scaderea capacitatii sale de a izola.

La spatiile care au alta destinatie cum ar fi halele, garajele, etc, unde nevoia de izolare nu e atat de mare, se poate opta si pentru o varianta economica.

Pentru consumatorii directi ferestrele devin importante in momentul in care ei realizeaza ca au nevoie sa le schimbe. De multe ori cumpararea lor se face pe baza recomandarilor venite de la prieteni si cunoscand destul de putine lucruri despre produse.

Scopul nostru este acela de a va informa bine in asa fel incat sa luati o decizie de cumparare favorabila voua pentru ca ferestrele sunt investitii pe termen cat mai lung si de aceea trebuie sa fiti siguri ca va veti bucura de maximum de beneficii din partea lor.

Este stiut si faptul ca ferestrele se bucura de cea mai mare atentie in perioada de toamna in momentul in care temperaturile incep sa scada. Un motiv este simplu de inteles: oamenii isi protejeaza termic locuintele pentru a face fata la temperaturile scazute de pe timpul iernii si pentru a putea reduce costurile de incalzire din casa. 

Un fenomen similar are loc si atunci cand temperaturile cresc doar ca atentia va fi indreptata de data aceasta spre alte sisteme de climatizare si anume catre cele de aer conditionat, reducerea costurilor de intretinere nemaifiind un factor important comparativ cu perioada iernii.

In timp ce PVC este extrem de durabil si, prin urmare, necesita foarte putina intretinere, pentru a va pastra ferestrele in cea mai buna stare, am descris cateva sfaturi simple de curatare si intretinere. Stim ca poate fi dificil atunci cand vine vorba de inlocuirea geamurilor cu geam termopan. Pentru a va ajuta sa incepeti sa va planificati urmatorul proiect de imbunatatire a locuintei, asigurati-va ca ati citit blogul nostru recent despre costul real al geamurilor duble.

Cum se curata invelisurile PVC:

In cea mai mare parte este sigur sa folositi orice lichid de uz casnic pe PVC si chiar si apa calda cu detergent va elimina petele.

Cu toate acestea, daca aveti o murdarie mai intensa si aveti nevoie sa folositi ceva mai puternic, recomandam utilizarea unui detergent de curatare pentru faianta, cum ar fi Cif sau un lichid de curatare pentru PVC specializat. Indiferent de ce folositi, este mai bine sa verificati mai intai caracterul adecvat al produsului inainte de a merge mai departe. Daca aveti indoieli, incercati mai intai curatatul intr-o zona mica.

Indiferent de tipul de agent de curatare pe care il utilizati, asigurati-va ca spalati zona din jurul UPVC-ului pentru a va asigura ca nu mai exista reziduuri.

De asemenea, luati in considerare tipul de carpe de curatare pe care il utilizati - utilizati, in mod ideal, o carpa moale sau o spuma. Daca trebuie sa indepartati murdaria depusa de mult, atunci puteti incerca o spalare fara zgarieturi. Dar in nici un caz nu folositi o carpa foarte abraziva pentru ca riscati sa zgariati PVC-ul.

Cum sa va curatati ferestrele:

Folositi apa calda cu putin lichid de spalare pentru a scapa de murdaria de suprafata, apoi uscati fereastra. Pentru o scapa de dungi stergeti cu ziarul uscat.

Cum se curata pervazul ferestrelor:

Din nou, majoritatea agentilor de curatare usori sunt perfect siguri pentru utilizarea pe pragurile de lemn, cu conditia ca acestia sa nu reactioneze cu lacul sau vopselele aplicate - verificati din nou recomandarile producatorului - daca produsul dvs. de curatare spune sa nu il utilizati pe vopsele sau suprafetele vopsite, gasiti apoi o alternativa potrivita. 

Intretinerea de baza:

Aproximativ o data pe an, verificati partile in miscare ale ferestrelor si, daca este necesar, aplicati silicon sau vaselina partilor mobile astfel incat fereastra sa continua sa se miste usor.

Asigurati-va de asemenea ca niciunul dintre suruburile de fixare nu este slabit - strangeti-le, daca este necesar.

Va rugam sa retineti ca majoritatea ferestrelor au o garantie si, pentru ca aceasta sa ramana valabila, este posibil ca orice reparatie sa fie efectuata de compania care a instalat initial ferestrele. Prin urmare, daca verificati ferestrele pe care le suspectati, atunci este mai bine sa va contactati furnizorul de ferestre in mod direct, decat sa incercati sa remediati problema, deoarece va puteti face garantia nevalida. In cazul in care ferestrele sunt inca in garantie, atunci probabil ca furnizorul original va iesi si va rezolva orice problema.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646