Pentru a putea evita problemele care apar din cauza ca alegem gresit ferestrele termopan va sugeram ca la cumpararea tamplariei cu geam termoizolator sa aveti in vedere mai multe aspecte.

In primul rand coeficientul de transfer termic al profilelor de 3 si 5 camere din PVC este in jur de 1,3 - 1.6 W/m2k, acesta fiind mai bun la profilele cu 3 camere (1.3 - 1.6 W/m2k) si de 1.1 - 1.3 W/m2k la cele cu 5 camere.

Nu doar numarul de camere de aer conteaza pentru o mai buna izolare ci si grosimea totala a profilelor, de la exterior catre interior, ele variind undeva intre 60 si 70 mm si pachetul de sticla pe care il alegeti.

Ferestre termopan Cluj

Partea cea mai importanta a unei izolari termice bune este reprezentata de geamul termoizolator. Avand in vedere evolutiile favorabile ale preturilor din ultima vreme aproape ca vom putea afirma ca e de neconceput ca la spatiile destinate locuirii, case si apartamente, se folosesc geamurile termoizolatoare fara sticla low e si chiar daca sunt recomandate cele cu argon.

Diferentele mici de preturi nu justifica renuntarea la tipul acesta de geam avand in vedere si beneficiile aduse prin izolare cu cel putin doua ori mai bune decat geamul termoizolator normal.

De asemenea, grosimea totala a pachetului termopan va trebui sa fie de minim 24 mm si a geamului triplan de 32 mm, o grosime mai mica ducand la scaderea capacitatii sale de a izola.

La spatiile care au alta destinatie cum ar fi halele, garajele, etc, unde nevoia de izolare nu e atat de mare, se poate opta si pentru o varianta economica.

Pentru consumatorii directi ferestrele devin importante in momentul in care ei realizeaza ca au nevoie sa le schimbe. De multe ori cumpararea lor se face pe baza recomandarilor venite de la prieteni si cunoscand destul de putine lucruri despre produse.

Scopul nostru este acela de a va informa bine in asa fel incat sa luati o decizie de cumparare favorabila voua pentru ca ferestrele sunt investitii pe termen cat mai lung si de aceea trebuie sa fiti siguri ca va veti bucura de maximum de beneficii din partea lor.

Este stiut si faptul ca ferestrele se bucura de cea mai mare atentie in perioada de toamna in momentul in care temperaturile incep sa scada. Un motiv este simplu de inteles: oamenii isi protejeaza termic locuintele pentru a face fata la temperaturile scazute de pe timpul iernii si pentru a putea reduce costurile de incalzire din casa.

 

Un fenomen similar are loc si atunci cand temperaturile cresc doar ca atentia va fi indreptata de data aceasta spre alte sisteme de climatizare si anume catre cele de aer conditionat, reducerea costurilor de intretinere nemaifiind un factor important comparativ cu perioada iernii.

Theta Invest Str. Izlazului nr. 10 ap. 69 Cluj Napoca, Cluj 400655 Tel: 0264 458 999