Usile de furtuna sunt de obicei, fabricate din lemn, aluminiu si materiale plastice, cum ar fi vinilul (PVC) si fibra de sticla. Exista trei tipuri principale de usi de furtuna: cele complete, cele retractabile si cele de ventilatie. 

Usile de furtuna cu vizibilitate completa includ in mod obisnuit un panou din sticla plin si cel mult un ecran complet interschimbabil. 

Usile de furtuna de tip retractabil au un ecran care este rulat in rama usii de furtuna atunci cand nu este utilizat.

 

 Ventilarea usilor de furtuna include, in general, un panou complet sau o jumatate de panou care este intotdeauna pus in pozitia sa de pe usa.

Lemnul a fost materialul original din care au fost facute usile de furtuna. In timp ce usile din panouri de lemn pot fi vizual cele mai atragatoare, lemnul  necesita vopsire sau o alta forma de acoperire pentru a fi protejat de vreme. Usile din lemn  cu o grosime mai mica de un centimetru sunt folosite in primul rand ca usi  fara montaj de sticla. Folosind lemn mai gros de un centimetru veti permite ca rama usii de furtuna sa gazduiasca si panouri din sticla. Usa devine si mai rigida si mai durabila pe masura ce creste grosimea materialului din care este facuta.

 

Aluminiu

 

Principalul avantaj al aluminiului fata de lemn ca material pentru usi de furtuna este rezistenta la coroziune a aluminiului. Ferestrele de furtuna din aluminiu nu trebuie sa fie vopsite frecvent pentru a le proteja de actiunea mediului exterior. Ferestrele de furtuna din aluminiu sunt disponibile intr-o varietate de grosimi. Toate aceste grosimi pot gazdui panouri din sticla si panouri compacte interschimbabile.

 

Usile cele mai putin costisitoare sunt cele mai subtiri. Pe masura ce cadrul usii  devine mai gros, cadrul usii devine mai rigid. Rezistenta si rigiditatea usii sunt limitate, totusi, prin prinderile relativ fragile din aliaje de aluminiu care mentin usa pe cadru. Daca usa este deschisa in timpul unei furtuni, colturile se pot strica si usa isi va pierde puterea. Cu toate acestea, colturile pot fi inlocuite daca pot fi gasite in magazine piesele respective.

 

PVC si fibra de sticla

 

Materiale precum PVC si fibra de sticla ofera cea mai mare rezistenta la coroziune  atunci cand sunt utilizate intr-o usa de furtuna. Ele pot fi de asemenea modelate astfel incat sa imite in mod real fibrele de lemn pentru a oferi aspectul unei usi de furtuna din lemn. Usile din PVC sau "vinil" au adesea nevoie de rame de otel interioare pentru a asigura forta necesara usii. Cu toate acestea, usile din PVC extrudat ofera o rezistenta extraordinara.

 

 

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646