Lemn masiv: usile din lemn masiv pot fi fabricate dintr-o mare varietate de lemn, ceea ce face o diferenta in pretul total. Padurile din lemn tare sau moale, inclusiv ciresul, mahonul, arinul, artarul, pinul si altele sunt folosite destul de des, desi cea mai comuna usa din lemn masiv este usa de pin din 6 panouri.

Aceste usi sunt in general utilizate pe exterior, dar ocazional pot fi folosite in interior. Retineti ca lemnul masiv se va contracta si se va extinde odata cu schimbarea temperaturii si a umiditatii, deci este recomandat sa nu folositi usile din lemn masiv pentru o baie, o sauna sau alte conditii umede.

 MDF: cele mai multe usi interioare sunt fabricate din fibre de densitate medie. MDF, asa cum se numesc aceste fibre, este un produs fabricat, deci este foarte stabil si nu se va deforma ca lemnul. De asemenea, nu are nici un fel de reziduuri, deci este foarte bun si foarte usor de vopsit.

Usile cu interiorul gol: usile sunt, de obicei, realizate din placaj sau din piele compozita turnata. Acestea tind sa fie mai putin costisitoare, deoarece interiorul panoului usii este gol. Dar aceasta inseamna ca sunetul si temperaturile pot trece usor prin usa.

 

Usile cu interior  solid: ca si usile cu interior gol, o usa cu interior solid are o textura exterioara din placaj sau dintr-un compozit turnat. Dar o usa solida este umpluta cu un amestec de fibre de lemn. Aceste usi au  calitati mult mai bune de izolare a sunetului si de control al temperaturii decat o usa cu miez gol, dar inca nu sunt la fel de scumpe ca o usa completa din lemn masiv.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646