Indiferent de partea in care este deschisa  usa, in functie de cum trebuie sa se deschida usa, veti decide daca va trebuie o usa cu deschidere pe partea dreapta sau pe partea stanga. De exemplu, o usa care are manerul pe partea dreapta atunci cand se deschide spre voi este o usa cu deschidere din dreapta.

 

In mod ideal, o usa nu trebuie sa se deschida niciodata intr-o terasa sau coridor, asa ca incercati sa pastrati acest lucru in minte atunci cand alegeti in ce fel se vor deschide usile pentru a evita accidentele ulterioare.

 

Incadrarea incorecta a unei usi poate diminua rapid valoarea unei usi frumoase si scumpe. Folosirea materialelor ieftine de incadrare sau a comenzilor rapide de constructie poate duce adesea la deteriorarea usii si poate costa mai mult pe termen lung. Asigurati-va ca urmati instructiunile cu atentie sau ca apelati la ajutor specializat atunci cand puneti o noua usa interioara.

 

 

Usile pot fi cumparate montate sau pe bucati. O usa montata vine montata intr-un cadru cu balamalele atasate la toc. O usa din placi vine cu toate elementele la pachet - va trebui sa instalati balamale si cadrul usii pentru a va asigura ca usa este pusa in mod corespunzator.

 

Evaluarea sunetului scos de usa

 

Usile interioare sunt date cu  STC (clasa de transmisie a sunetului), care masoara cantitatea de pierderi de sunet prin usa. Cu cat este mai mare numarul STC, cu atat mai putin sunetul va trece prin usa. Desigur, acest lucru va depinde in mare masura de ceea ce face de fapt usa. In general, valoarea 25 se afla la capatul inferior al scalei STC (cele mai comune sunete pot fi auzita prin aceste usi), 40 este o valoare medie si orice peste 60 ar trebui sa fie aproape in intregime rezistent la zgomot.

 

Exista nenumarate tipuri si stiluri de usi pe care le puteti cumpara - mai ales ca usile care par de exterior (cum ar fi usile magaziilor) au devenit populare pentru interior. Inainte de a alege un design, fiti mai intai in practici: Cat spatiu aveti? De ce aveti nevoie?

 

1. Usile glisante sunt de obicei confectionate din lemn, sticla sau captusite cu oglinzi. Multe dintre aceste usi sunt folosite ca usi pentru dulapuri atunci cand sunt instalate in interiorul casei. Ele ocupa o cantitate minima de spatiu, deoarece usile se aliniaza de-a lungul peretelui, in loc sa se deschida in interior sau in exterior.

 

2. Usile cu buzunar pot fi folosite in intreaga casa. Cel mai frecvent utilizate in casele din secolul al XIX-lea, au devenit mai frecvente datorita constructiei lor cu economie de spatiu. Spre deosebire de usile glisante, usile de buzunar aluneca de fapt in perete, mai degraba decat de-a lungul unui cadru delimitat.

 

 

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646