Peretii cortina si garniturile perimetrice necesita intretinere pentru a maximiza durata de viata. Garniturile perimetrice, proiectate si instalate corespunzator, au o durata de viata tipica de 10 pana la 15 ani. Indepartarea si inlocuirea materialelor de etansare perimetrice necesita pregatirea meticuloasa a suprafetei si detalierea corespunzatoare.

 

 

Ramele din aluminiu sunt in general vopsite sau anodizate. Trebuie sa aveti grija cand curatati zonele din jurul materialului anodizat deoarece uni agenti de curatare vor distruge finisajul. Invelisurile termorezistente din fluoropolymer aplicate in fabrica au rezistenta buna la degradarea mediului si necesita curatare periodica. Este posibila repararea acestor elemente cu un strat de fluoropolymer uscat la aer, dar necesita pregatire speciala a suprafetei si nu este la fel de durabila ca si acoperirea originala.

 

Ramele din aluminiu anodizat nu pot fi "re-anodizate" la loc, dar pot fi curatate si protejate prin acoperiri rezistente pentru a imbunatati aspectul si durabilitatea.

 

Peretii cortina din otel inoxidabil nu necesita acoperiri, iar suprafetele moderne, reliefate, spre deosebire de suprafetele finisate abraziv, isi mentin aspectul original pe o perioada nedeterminata, fara curatare sau alta intretinere. Unele finisaje de suprafata din otel inoxidabil mat cu textura speciala sunt hidrofobe si rezista poluantilor proveniti din aer si din ploaie.  Acest lucru a fost valoros in America de Sud-Vest si in Orientul Mijlociu pentru evitarea prafului, precum si pentru evitarea murdaririi ci funingine si fum in zonele urbane poluate.

 

 

Garniturile si elementele de fixare a geamurilor expuse necesita inspectie si intretinere pentru a minimiza patrunderea apei si pentru a limita expunerea garniturilor de etansare si a garniturilor de izolare din sticla la umezeala.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646