Pereti de piatra

 

Blocuri subtiri (de la 3 pana la 4 inci (75-100 mm)) de piatra pot fi introduse intr-un sistem de pereti cortina pentru a oferi o anumita caracteristica  arhitecturala. Tipul de piatra folosit este limitat numai de greutatea pietrei si de capacitatea de a fi fabricata in forma si dimensiunea corespunzatoare. Tipurile comune de piatra folosite sunt: ​​Arriscraft (silicat de calciu), granit, marmura, travertin si calcar. Pentru a reduce greutatea si pentru a imbunatati rezistenta, piatra naturala poate fi atasata la un suport de tip fagure de aluminiu, la fel ca in cazul sistemului StonePly.

 

 

Panouri

 

Panourile metalice pot lua diferite forme, inclusiv placile de aluminiu. Panourile compozite din aluminiu formate din doua foi subtiri din aluminiu, se pot plasa pe un strat intermediar din plastic subtire. Peretii cortina din cupru si panouri formate din placi metalice lipite pe o izolatie rigida, cu sau fara o foaie interioara de metal pentru a crea un panou sandwich sunt destul de comuni la anumite cladiri. Alte materiale facute din panouri opace includ fibra armata din plastic (FRP), otelul inoxidabil si teracota. Teracotta se regaseste in panouri de perete cortina care au fost utilizate pentru prima data in Europa, insa doar cativa producatori mai fac panouri pentru pereti cortina moderni de inalta calitate, din teracotta.

 

Sisteme de ferestre

 

O fereastra este prevazuta intr-o zona in care echipamentul mecanic amplasat in interiorul cladirii necesita ventilatie sau aer proaspat pentru functionare. Ele pot servi, de asemenea, ca un mijloc de a permite aerului exterior sa intre in cladire pentru a profita de conditiile climatice favorabile si pentru a minimiza utilizarea sistemelor HVAC consumatoare de energie. Sistemele de pereti cortina pot fi adaptate pentru a accepta cele mai multe tipuri de sisteme de jaluzele pentru a mentine aceleasi repere arhitecturale si stilul, asigurand in acelasi timp functionalitatea.

 

Ferestre si orificii

 

 

Cele mai multe geamuri puse pe pereti cortina sunt fixe, ceea ce inseamna ca nu exista acces la exteriorul cladirii decat prin usa. Cu toate acestea, ferestrele sau orificiile de ventilatie pot fi de asemenea vitrate in sistemul de pereti cortina, pentru a asigura ventilatia necesara sau ferestre operabile. Aproape orice tip de fereastra poate fi facut pentru a se potrivi intr-un sistem de pereti cortina.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646