Limitele de delimitare sunt de obicei exprimate ca distanta dintre punctele de ancorare impartita la un numar constant. O limita de deformare a L / 175 este comuna in specificatiile peretelui cortina, pe baza experientei cu limite de deformare despre care se stie ca reduc probabilitatea sa se deterioreze sticla fixata in cadru. Spuneti ca un perete cortina dat este ancorat la inaltimea podelei de 12 picioare (144 m). Deviatia admisa ar fi apoi 144/175 = 0,823 inci, ceea ce inseamna ca peretii pot sa se deformeze spre interior sau spre exterior cu maximum 0,823 toli la presiunea vantului maxim. Cu toate acestea, unele panouri necesita restrictii mai stricte de miscare sau, cu siguranta, unele care interzic miscarea de cuplu.

 

 

Deflectia in puturi este controlata de diferite forme si adancimi ale elementelor de perete cortina. Adancimea unui sistem de perete cortina este de regula controlata de momentul de inertie necesar pentru a mentine limitele de deformare in conformitate cu specificatia. O alta modalitate de a limita deformarile intr-o sectiune data este adaugarea armaturii din otel la tubul interior al cadrului. Din moment ce otelul este mai rezistent decat aluminiul, otelul va rezista la o mare parte din sarcina la un cost mai mic si la o adancime mai mica.

 

Forta de aderenta

 

 

Rezistenta (sau sarcina maxima utilizabila) disponibila pentru un anumit material nu este legata de rigiditatea sa materiala (proprietatea materiala care guverneaza deformarea). Este un criteriu separat in proiectarea si analiza peretilor cortina. Acest lucru afecteaza adesea alegerea materialelor si dimensiunilor pentru proiectarea sistemului. De exemplu, o anumita forma din aluminiu se va deforma de aproape trei ori mai mult decat aceeasi forma de otel pentru o incarcatura echivalenta , desi puterea sa (adica sarcina maxima pe care o poate suporta) poate fi echivalenta sau chiar putin mai mare, in functie de gradul de deformare al aluminiului. Deoarece aluminiul este adesea materialul de alegere, avand in vedere greutatea sa unitara mai mica si o capacitate mai buna de a rezista la intemperii in comparatie cu otelul, deformarea este, de obicei, criteriul de guvernare in proiectarea peretilor cortinei.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646