Sisteme stick 

Marea majoritate a peretilor cortina sunt instalati in bucati lungi (denumite "bastoane") intre podele pe verticala si intre elementele verticale orizontal. Elementele de incadrare pot fi fabricate intr-un magazin, insa toate lucrarile de montaj si geamuri sunt realizate in mod obisnuit la locul de munca.

 

 

Sisteme de tip scara

Foarte asemanatoare cu sistemul Stick, un sistem de scari are canale care pot fi impartite si apoi fie taiate, fie insurubate impreuna, formate dintr-o cutie si o placa, ceea ce permite ca sectiunile peretelui cortina sa fie fabricate in magazin reducand in mod eficient timpul petrecut pentru instalarea sistemului la fata locului. Dezavantajul utilizarii unui astfel de sistem este reducerea performantelor structurale si a liniilor vizibile de imbinare pe lungimea fiecarui sant.

 

Sisteme unitized

 

Peretele cortina unificat implica fabricarea si asamblarea fabricilor si poate include geamurile din fabrica. Aceste unitati complete sunt fixate pe structura cladirii pentru a forma incinta cladirii. Peretele cortinei unite are avantajele date de viteza de instalare si costuri de instalare pe teren mai mic. Si controlul calitatii in cadrul unui mediu controlat in interior se realizeaza mult mai usor. Beneficiile economice sunt in mod obisnuit realizate la proiecte mari sau in zone cu ratele ridicate ale fortei de munca pe teren.

 

Tehnologia pentru ploaie

 

O caracteristica comuna in tehnologia peretelui cortina, principiul rayscreen teoreticizeaza ca echilibrul presiunii aerului dintre exterior si interior al ploii previne patrunderea apei in cladire. De exemplu, geamul este prins intre o garnitura interioara si o garnitura exterioara intr-un spatiu numit rabatarea geamului. Flansa de geam este ventilata in exterior astfel incat presiunea de pe partea interioara si exterioara a garniturii exterioare sa fie aceeasi. Cand presiunea este egala pe acest sistem de prindere, apa nu poate fi absorbita prin imbinari sau defecte in garnitura.

 

 

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646