Puteti alege diferite tratamente ori straturi, nu doar pentru a decora ferestrele dar si pentru a putea economisi energie. Anumite tratamente pot sa reduca pierderea caldurii in timpul iernii sau pot sa reduca castigul de caldura pe intreaga durata a verii. Aceste metode nu sunt eficiente atunci cand vine vorba despre reducerea scurgerilor de aer sau infiltratiile.

 

Copertinele pentru ferestre pot sa reduca castigul de caldura pe durata verii pana la 68 de procente in cazul ferestrelor care sunt indreptate catre sud si pana la 77 de procente in cazul celor indreptate catre vest. In trecut cele mai multe copertine erau facute din metal sau canava si aveau nevoie de inlocuire o data la 5 sau la 7 ani. In prezent copertinele sunt realizate din materiale sintetice precum cel acrilic sau polivinilul laminat care sunt hidrofuge si tratate pentru a rezista bine la mucegai si la decolorare. Indiferent de tipul de material trebuie sa alegeti unul care e opac si are o tesatura stransa. O copertina deschisa la culoare reflecta mai multa lumina. Copertinele au nevoie de ventilatie pentru a impiedica blocarea aerului cald in dreptul ferestrei. Capsele sau deschiderile laterale dintr-o copertina pot sa asigure si ventilatia necesara.

Jaluzelele, fie ele orizontale sau verticale sunt mult mai eficiente in momentul in care trebuie sa reduca castigul de caldura pe timpul verii decat sa impiedice pierderea ei pe timpul verii.

 

Din cauza mai multor deschideri intre sipci este dificil sa controlam pierderea de caldura prin jaluzelele interioare insa lamelele ofera flexibilitate pe timpul verii. De exemplu, intr-o zi insorita cand sunt complet inchise si coborate, jaluzelele cu grad mare reflectorizant pot sa reduca acumularea de caldura cu 45 de procente. Ele pot de asemenea sa fie ajustate pentru a bloca si pentru a reflecta lumina directa a soarelui pe plafonul de culoare. Un plafon de culoare poate sa difuzeze lumina fara multa caldura.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646