Putem sa alegem intre mai multe tipuri de tratamente pentru ferestre sau acoperitoare nu doar pentru a le decora dar si pentru o conservare mai eficienta a energiei. Unele tratamente pentru ferestrele alese cu grija pot sa reduca costurile cu incalzirea si poti preveni pierderile de caldura in timpul iernii si castigul sau pe timpul verii. Tratamentele ferestrelor nu sunt eficiente contra pierderilor de aer sau a infiltratiilor.

 

Copertinele pot sa reduca si castigul dar si transferul de caldura solara pe timpul verii cu aproximativ 65 de procente la ferestrele care sunt orientate catre sud si cu aproape 77 procente la ferestrele care sunt indreptate catre vest. Puteti folosi o copertina pentru a umbri o fereastra anume sau puteti fabrica o copertina pentru umbrirea intregii case. In trecut cele mai multe copertine erau de metal sau in panza ceea ce implica inlocuirea lor o data la 5 respectiv la 7 ani. In prezent copertinele sunt facute din materiale sintetice acrilice sau din laminate de polivinil care ofera protectie contra apei. De asemenea copertinele usor colorate reflecta mai mult razele de soare.

Copertinele cer o ventilatie adecvata pentru a retine aerul cald si pentru a il opri din acumularea in jurul ferestrelor. Anumite locuri deschise in copertina in zona de jos sau de sus a acesteia pot sa asigure o ventilatie corecspunzatoare. In acelasi timp copertinele pot sa se deschida pe laterale ori in zona de sus pentru o mai buna ventilatie. In timpul iernii va recomandam sa folositi copertine care se pot rula, se potr retracta sau se pot ajusta pentru a permite luminii de la soare sa incalzeasca casa.

 

Jaluzelele pentru fereastra ajuta si la controlul pierderilor de caldura si ofera flexibilitate pe timpul verii. Pot fi ajustate pentru a controla lumina si ventilatia. De exemplu, cand sunt complet inchise, atasate fiind la ferestre cu expunere larga la soare pot sa reduca castigul sau acumularea de caldura cu 45 de procente. Pot fi ajustate si pentru blocarea si reflectarea razelor de soare directe. Jaluzelele exterioare pe de alta parte sunt facute de lemn, otel, aluminiu si vinil si se monteaza peste ferestrele, canalele separate ghidandu-le pe masura ce sunt ridicate sau coborate. Toate aceste accesorii au rolul de a proteja ferestrele si de a oferi in functie de personalizare un ambient racoros vara si permitand de asemenea si aerisirea adecvata.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646