Ferestrele vin cu o serie de diferite tipuri de carcase si geamuri termopan. Prin combinarea unei rame eficiente din punct de vedere termic cu un geam termopan adaptat la clima si scopul lor puteti sa personalizati fiecare fereastra existenta in casa. imbunatatirea rezistentei termice a ramei unei ferestre poate sa contribuie la eficienta energetica din toata fereastea. Fiecare material pentru rama are propriile avantaje si dezavantaje dar ramele de vinil, de lemn sau fibra de sticla si unele materiale compozite ne ofera o rezistenta mai mare decat ramele facute din metal.

 

Desi cadrele sunt puternice, usoare si aproape nu au nevoie de intretinere, ramele de metal si ramele de aluminiu sunt foarte bune conducatoare de caldura ceea ce le face sa fie materiale izolante extrem de slabe. Pentru a putea reduce fluxul de caldura si factorul U ramele de metal trebuie sa aiba o banda de material plastic izolant amplasat intre interiorul si exteriorul cadrului si cercevea.

Ramele ferestrelor compozite sunt alcatuite din lemn compozit cum ar fi palul si cheresteaua laminata. Aceste compozite sunt super stabile si au aceleasi proprietati structurale si termice ca si lemnul conventional sau chiar mai bune avand si o rezistenta mai buna la umiditate si la degradare.

Ramele din vinil sunt in general realizate din policlorura de vinil cu lumina ultravioleta si stabilizatori pentru a impiedica lumina soarelui sa descompuna materialul. Ramele de vinil nu au nevoie de vopsire si au si o buna rezistenta la umezeala. Cavitatile goale ale ramelor de vinil pot sa fie umplute cu material izolant ceea ce le face superioare din punct de vedere termic fata de ramele standard din vinil si din lemn.

 

Ramele de lemn izoleaza foarte bine dar au si dezavantajul ca se dilata si se contracta tinand cont de conditiile meteorologice. De asemenea, ramele de lemn necesita si o intretinere regulata chiar daca placarea cu aluminiu sau cu vinil reduce numarul de interventii necesare pentru a le putea intretine.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646