Ferestrele de termopan au mai multe parti componente care sunt foarte importante si fara de care ferestrele de termopan nu ar fi ceea ce sunt. Asa cum am tot spus in articole, spatiul cu aer static din interiorul termopanului are rolul de a imbunatati efectul pe care il are conductia.

Cu toate acestea procesul de conductie poate sa aiba loc prin circularea aerului in spatiul acesta si astfel se va ridica si cobori temperatura panoului din sticla interior in functie de conditiile exterioare. Efectul de convectie e minimizat prin incercarea de a mentine grosimea optima a distantierului bazat pe designul unitatii. Pentru a putea imbunatati si mai mult performantele energetice utilizarea unui gaz inert precum argonul sau kriptonul care e mai greu decat aerul poate limita mult si efectele de conductie cat si cele ale convectiei. Pentru a imbunatati si mai mult performantele energetice ale geamului unitatile cu triplu geam combina de fapt 3 panouri de sticla si 2 spatii cu aer pentru a avea cele mai bune performante energetice.

Sticla este unul din cele mai importante elemente ale unui geam de termopan. Cea mai mare parte a unitatii izolatoare este facuta din sticla. Sticla folosita este singura componenta care poate sa aiba impact asupra tuturor celor 3 tipuri de transfer de caldura. Folosirea sticlei colorate poate sa absoarba energia si nu ii permite acesteia sa treaca in casa. Mai raspandita este sticla cu emisii reduse sau low-e.

 

Sticla low-e este conceputa pentru a mentine caldura in casa iarna sau pentru a reflecta caldura soarelui vara. Prin controlul temperaturii panoului exterior de sticla se reduce nu doar acumularea de cladura radianta sau pierderea sa dar de asemenea este redusa si convectia si conductia prin mentinerea unei temperaturi ambientale bune.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646