Casa voastra are ferestre vechi si ineficiente din punct de vedere energetic? Ar fi mai bine sa le inlocuiti decat sa incercati sa le mariti eficienta. Noile ferestre eficiente energetic isi platesc in mod cert investitia in timp prin asigurarea joasei disipari a caldurii in casa.

cand sunt selectate si instalate in mod corect ferestrele eficiente energetic va ajuta sa va minimizati costurile cu asigurarea caldurii in casa. un upgrade performant al ferestrelor din casa include si designul lor dar si instalarea. Inainte de a alege noile ferestre pentru casa este recomandat sa determinati ce tip de fereastra se potrivest cel mai bine si unde aveti nevoie de o marire a eficientei energetice. Este o idee buna in primul rand sa intelegem conceptul de rating de performanta al ferestrelor pentru a putea conoaste ce fel de ferestre ar trebi sa cumparam raportat la climatul zonei unde locuim si la designul casei. Pentru a clasifica ferestrele eficiente energetic am stabilit un minim al ratingului eficientei energetice bazate pe climat. Cu toate acestea acest citeriu nu ia in calcul si designul casei sau orientarea ferestrelor.

 

Ferestrele sunt un element foarte important al designului de casa solar pasiv care foloseste energia solara pentru a asigura caldura, racirea si iluminarea unei case. Strategiile pentru racire si pentru incalzire pe baza de energie solara variaza tinand cont de climatul regional dar si de localizarea cladirii. In general se au in vedere mai multi factori pentru a imbunatati eficienta energetica a ferestrelor si pentru selectarea, orientarea si marimea ferestrelor care sa poata maximiza primirea de caldura de la soare in special iarna pentru a o minimiza in timpul verii. In climatele calduroase ferestrele ar trebui sa fie orientate catre sud pentru a inamagazina caldura pe perioada iernii atunci cand pozitionarea soarelui este jos pe cer. In timpul verii atunci cand soarele se afla sus accesoriile parasolare si alte tipuri de accesorii care mascheaza aceste ferestre va ajuta sa mentineti o temperatura optima in casa.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646