Unele case au o problema cu ferestrele care transpira in interior pe timpul iernii atunci can temperaturile sunt scazute. Chiar si ramele si pervazele se umezesc. Lucrul acesta se intampla si la casele noi care sunt mult mai bine izolate.

Daca aveti aeasta problema acest lucru inseamna ca nivelul de umiditate din casa e mare. Cu geamuri termopan ar trebui sa puteti sustine un nivel de umiditate de 50 la suta in interiorul casei intr-o noapte in care temperatura este de aproximativ 4 grade fara ca ferestrele sa faca condens. Asta inseamna ca aca umiditatea relativa din casa este mai mare ferestrele actioneaza pe post de dezumidificator si condenseaza apa din are pana in momentul in care nivelul de umiditate relativa de la interior scade sub 55 de procente.

Casele mai noi sunt in general mai bine construite decat casele vechi. Lucrul acesta e bun din mai multe motive si unul din efectele negative este ca nu se poate elimina usor umezeala din interiorul casei. Lucrul acesta va perite sa urmariti problema si efectele schimbarilor. Gazul si propanul elibereaza o cantitate mare de umiditate in momentul in care ard si de aceea un semineu va creste cu mult nivelul de umiditate din casa daca este folosit des. Urmariti higrometrul pentru a determina daca utilizarea semineului deterina o crestere mare a umiditatii din incapere.

De asemenea, este foarte posibil ca o casa care se afla in plrin proces de uscare sa fie mai umeda. In general betonul nou, lemnul si alte materiale se usuca in general mai greu, in functie de conditiile de uscare nu puteti sa controlati lucrul acesta insa in serile reci puteti dechide usile pentru 10-15 minute pentru a elimina aerul umed din casa.

 

O data ce temperatura revine la normal higrometrul ar trebui sa va arate ca umiditatea relativa a scazut si problema ar trebui sa ispara dupa alt sezon cald. Uneori aceasta problema are loc la inceputul sezonului cald moment in care materialele se usuca dupa un anotimp ploios.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646