Denumirea de sticla termopan este un termen industrial pentru ferestre duble ori triple cunoscute si sub numele de unitati de sticla izolata. Va putem da o idee despre costul inlocuirii sticlei termopanului insa nu putem spune numere reale pana in momentul in care ne uitam la ferestre. De aceea se recomanda sa apelati la firmele care vor face o consultare gratuita in casa inainte de a discuta despre pret.

 

Ferestrele izolate au geamuri duble ori triple si folosesc distantiere pentru a crea un spatiu cu aer intre ele. Panourile sunt sigilate pentru a putea proteja buzunarul umplut uneori cu argon pentru a diminua pierderile de caldura. Geamurile izolate din sticla sunt incadrate in vinil sau in lemn si ocazional in aluminiu. Pretul variaza tinand cont de forta de munca de care avem nevoie pentru a putea scoate geamul deteriorat din rama si pentru a il inlocui si a restabili etansarea.

In momentul in care observati ca fereastra devine incetosata sigiliul de pe unul din geamuri este rup. Fereastra se contracta si se extinde in mod constant si cele ca sunt in lumina solara directa se defecteaza putin mai repede. Este de asemenea interesant si faptul ca uneori cadrele de vinil sunt factori care determina lucrurile acestea din cauza proprietatilor lor de expansiune.

 

In momentul in care se formeaza condens intre ferestrele cu geamuri duble sigiliul de pe geam va fi rupt. In climat umed ramele confectionate din lemn sunt de cele mai multe ori vinovate. Lemnul este prea umed si incepe sa putrezeasca si de aceea in final sigiliul de sticla se rupe. Nu puneti accentul pe ferestre noi pentru ca uneori fixarea sigiliului este doar o chestiune ce tine de inlocuirea unui panou economisind astfel si sume importante de bani. Costurile pentru inlocuirea si instalarea ferestrelor dble cu cadru de vinil nu este mare iar pentru lemn este oricum dublu. Ceea ce explica de ce tot mai multi oameni pastreaza ferestre incetosate si nu fac nimic pentru a elimina condensul dintre geamuri.

Theta Invest Str. Dorobantilor, nr 70 Cluj Napoca, Cluj 400609 Tel: 0723 155 646