Rama unei ferestre are un rol decisiv in obtinerea energiei si a izolatiei termice eficiente in ceea ce priveste costurile. Profilurile de ferestre realizate din marcile de top din PVC in comparatie cu ferestrele de aluminiu sau din lemn sunt mult mai eficiente.

Citește mai departe:Avantaje ferestre termopan

Incarcarea cu zapada 

Incarcaturile de zapada si incarcaturile mobile nu reprezinta, de obicei, o problema in peretii cortina, deoarece peretii cortina sunt proiectati sa fie verticali sau usor inclinati. Daca panta unui perete depaseste 20 de grade, este posibil ca aceste sarcini sa fie luate in considerare.

Citește mai departe:Cat de bine rezista peretii cortina la factorii de mediu

Denumirea de sticla termopan este un termen industrial pentru ferestre duble ori triple cunoscute si sub numele de unitati de sticla izolata. Va putem da o idee despre costul inlocuirii sticlei termopanului insa nu putem spune numere reale pana in momentul in care ne uitam la ferestre. De aceea se recomanda sa apelati la firmele care vor face o consultare gratuita in casa inainte de a discuta despre pret.

Citește mai departe:Ce inseamna ferestre termopan

Alegerea unui material pentru usi si ferestre trebuie sa se faca in cunostinta de cauza. In Africa de Sud de exemplu, se constanta in prezent o preferinta pentru lemn, aluminiu si uPVC. Toate cele trei au avantaje pe care trebuie sa le luam in considerare, dar, in cele din urma, acestea se limiteaza la gustul personal, fenestratie si buget. Daca aveti dificultati in a decide, examinati avantajele si dezavantajele lemnului, aluminiului si PVC-ului pe care le prezentam mai jos pentru a va ajuta sa alegeti in cunostinta de cauza.

Citește mai departe:Cum alegem intre PVC, lemn si aluminiu

O usa frumoasa este una dintre acele necesitati subtile care pot face o mare diferenta in stilul casei tale. La fel ca ornamentele sau mulajele, cele mai multe usi trec de cele mai multe ori neobservate, dar pot avea un efect dramatic asupra aspectului camerei. Deoarece majoritatea dintre noi cumparam sau inchiriem locuinte cu usile deja instalate, adesea tindem sa nu le luam in calcul in amenajari.

Citește mai departe:Cum alegem usile

Cladirile au fost construite cu peretii exteriori (pereti cortina sau tencuiala obisnuita) care sustin incarcatura intregii structuri. Dezvoltarea si utilizarea pe scara larga a otelului structural si a betonului armat ulterior au permis coloane relativ mici pentru a sustine incarcaturi mari, iar peretii exteriori ai cladirilor nu mai erau necesari pentru suportul structural. Peretii exteriori ar putea fi fara incarcatura si astfel mult mai usori si mai deschisi decat peretii portanti din zidarie din trecut. Acest lucru a dat nastere la o utilizare sporita a sticlei ca si fatada exterioara, iar peretele cortina a inceput sa fie folosit.

Citește mai departe:Cum au aparut peretii cortina

Puteti alege diferite tratamente ori straturi, nu doar pentru a decora ferestrele dar si pentru a putea economisi energie. Anumite tratamente pot sa reduca pierderea caldurii in timpul iernii sau pot sa reduca castigul de caldura pe intreaga durata a verii. Aceste metode nu sunt eficiente atunci cand vine vorba despre reducerea scurgerilor de aer sau infiltratiile.

Citește mai departe:Cum putem face ferestrele mai eficiente din punct de vedere energetic?

Unele case au o problema cu ferestrele care transpira in interior pe timpul iernii atunci can temperaturile sunt scazute. Chiar si ramele si pervazele se umezesc. Lucrul acesta se intampla si la casele noi care sunt mult mai bine izolate.

Citește mai departe:Cum se evita si cum se elimina condensul

Ferestrele de PVC sunt remarcabil de durabile comparativ cu ferestrele de lemn, avand o durata de viata deosebit de lunga. Ferestrele de calitate depind si de rezistenta la distorsiuni si de un nivel ridicat de functionalitate pe perioade extrem de lungi de timp. Avand in vdere durata lor lunga de viata de minim 50 de ani ferestrele de PVC sunt o investitie excelenta, de asemenea, si in ceea ce priveste mentinerea valorii unor proprietati.

Citește mai departe:De ce sa cumparam ferestre PVC

Casa voastra are ferestre vechi si ineficiente din punct de vedere energetic? Ar fi mai bine sa le inlocuiti decat sa incercati sa le mariti eficienta. Noile ferestre eficiente energetic isi platesc in mod cert investitia in timp prin asigurarea joasei disipari a caldurii in casa.

Citește mai departe:Designul ferestrelor termopan si eficienta energetica

Geamul termopan reprezinta o combinatie de 2 sau chiar mai multe panouri de sticla sigilate cu ae rori cu gaz intert intre panouri. Constructia unei unitati izolante este proiectata pentru a ajuta la controluul de energie din exterior spre interior si invers. El realizeaza lucrul acesta prin controlul eficient al conductiei -  caldura este transmisa cu ajutorul unui material solid de exemplu rama ferestrei ori geamul, convectiei -  caldura este propagata prin miscarea unui mediul fluid sau gazos, radiatiei – energia transmisa de o sursa de caldura cum ar fi soarele.

Citește mai departe:Elemente importante ale ferestrelor termopan

Pentru a putea evita problemele care apar din cauza ca alegem gresit ferestrele termopan va sugeram ca la cumpararea tamplariei cu geam termoizolator sa aveti in vedere mai multe aspecte.

In primul rand coeficientul de transfer termic al profilelor de 3 si 5 camere din PVC este in jur de 1,3 - 1.6 W/m2k, acesta fiind mai bun la profilele cu 3 camere (1.3 - 1.6 W/m2k) si de 1.1 - 1.3 W/m2k la cele cu 5 camere.

Nu doar numarul de camere de aer conteaza pentru o mai buna izolare ci si grosimea totala a profilelor, de la exterior catre interior, ele variind undeva intre 60 si 70 mm si pachetul de sticla pe care il alegeti.

Ferestre termopan Cluj

Partea cea mai importanta a unei izolari termice bune este reprezentata de geamul termoizolator. Avand in vedere evolutiile favorabile ale preturilor din ultima vreme aproape ca vom putea afirma ca e de neconceput ca la spatiile destinate locuirii, case si apartamente, se folosesc geamurile termoizolatoare fara sticla low e si chiar daca sunt recomandate cele cu argon.

Diferentele mici de preturi nu justifica renuntarea la tipul acesta de geam avand in vedere si beneficiile aduse prin izolare cu cel putin doua ori mai bune decat geamul termoizolator normal.

De asemenea, grosimea totala a pachetului termopan va trebui sa fie de minim 24 mm si a geamului triplan de 32 mm, o grosime mai mica ducand la scaderea capacitatii sale de a izola.

La spatiile care au alta destinatie cum ar fi halele, garajele, etc, unde nevoia de izolare nu e atat de mare, se poate opta si pentru o varianta economica.

Pentru consumatorii directi ferestrele devin importante in momentul in care ei realizeaza ca au nevoie sa le schimbe. De multe ori cumpararea lor se face pe baza recomandarilor venite de la prieteni si cunoscand destul de putine lucruri despre produse.

Scopul nostru este acela de a va informa bine in asa fel incat sa luati o decizie de cumparare favorabila voua pentru ca ferestrele sunt investitii pe termen cat mai lung si de aceea trebuie sa fiti siguri ca va veti bucura de maximum de beneficii din partea lor.

Este stiut si faptul ca ferestrele se bucura de cea mai mare atentie in perioada de toamna in momentul in care temperaturile incep sa scada. Un motiv este simplu de inteles: oamenii isi protejeaza termic locuintele pentru a face fata la temperaturile scazute de pe timpul iernii si pentru a putea reduce costurile de incalzire din casa.

 

Un fenomen similar are loc si atunci cand temperaturile cresc doar ca atentia va fi indreptata de data aceasta spre alte sisteme de climatizare si anume catre cele de aer conditionat, reducerea costurilor de intretinere nemaifiind un factor important comparativ cu perioada iernii.

Peretii cortina si garniturile perimetrice necesita intretinere pentru a maximiza durata de viata. Garniturile perimetrice, proiectate si instalate corespunzator, au o durata de viata tipica de 10 pana la 15 ani. Indepartarea si inlocuirea materialelor de etansare perimetrice necesita pregatirea meticuloasa a suprafetei si detalierea corespunzatoare.

Citește mai departe:Intretinere si reparatii pereti cortina

Pereti de piatra

 

Blocuri subtiri (de la 3 pana la 4 inci (75-100 mm)) de piatra pot fi introduse intr-un sistem de pereti cortina pentru a oferi o anumita caracteristica  arhitecturala. Tipul de piatra folosit este limitat numai de greutatea pietrei si de capacitatea de a fi fabricata in forma si dimensiunea corespunzatoare. Tipurile comune de piatra folosite sunt: ​​Arriscraft (silicat de calciu), granit, marmura, travertin si calcar. Pentru a reduce greutatea si pentru a imbunatati rezistenta, piatra naturala poate fi atasata la un suport de tip fagure de aluminiu, la fel ca in cazul sistemului StonePly.

Citește mai departe:Materiale pentru pereti cortina

Lemn masiv: usile din lemn masiv pot fi fabricate dintr-o mare varietate de lemn, ceea ce face o diferenta in pretul total. Padurile din lemn tare sau moale, inclusiv ciresul, mahonul, arinul, artarul, pinul si altele sunt folosite destul de des, desi cea mai comuna usa din lemn masiv este usa de pin din 6 panouri.

Citește mai departe:Materiale pentru usi

Ferestrele de termopan au mai multe parti componente care sunt foarte importante si fara de care ferestrele de termopan nu ar fi ceea ce sunt. Asa cum am tot spus in articole, spatiul cu aer static din interiorul termopanului are rolul de a imbunatati efectul pe care il are conductia.

Citește mai departe:Parti componente ale ferestrelor de termopan

Pereti cortina este denumirea uzuala pentru fatadele din sticla si din aluminiu autoportante, sunt o haina eleganta si foarte accesibil pentru toate constructiile. Pe langa aspectul estetic modern si proprietatile excelente fonoizolante si termoizolante, structurile de tipul pereti cortina faciliteaza si iluminatul natural si ofera si o larga panorama a privelistilor existente in exteriorul cladirii.

Structurile de tipul pereti cortina asigura si o rezistenta superioara ansamblului si suprafetei vitrate. Timpul de executie al amplasarii pentru pereti cortina este destul de mic si intretinerea lor este destul de usoara si de ieftina. Structurile pot sa fie aplicate pe planuri verticale, inclinate, cu panta pozitiva ori negativa dar si pe acoperisuri, luminatoare si cupole. Peretii cortina sunt disponibili in toata gama de culori si pot sa fie combinati cu placari de material compozit de tipul bond care confera un aspect modern si suprafete plane usor de intretinut.

Pereti cortina Cluj

Sunt mai multe tipuri de pereti cortina dintre care cele mai des intalnite sunt cele clasice cu profile care acopera in mod vizibil sticla si pe verticala si pe orizontala, cele semistructurale unde se observa doar un contur de aluminiu care poate sa rigidizeze prinderea si unul sructural in care din exterior se vede doar sticla aplicata pe profilele de aluminiu prin sigilare cu un produs siliconic special. In cazul in care avem un prete cortina structural sau semi structural va fi vizibila doar stilca si se vad garniturile EPMD inguste dintre ochiurile de sticla care dau impresia de perete in totalitate din stilca care are si un impact estetic special. Este evident ca tipul acesta de perete cortina este cel mai costisitor.

Fatadele din aluminiu si sticla, autoportante, cu proprietati termoizolatoare si fonoizolatoare poarta numele uzual de pereti cortina, fiind o adaptare a termenului courtain wall din limba engleza. Structura poate sa fie aplicata si pentru planurile verticale, pentru cele inclinate cu panta negativa sau pozitiva, dar si pentru acoperisuri, cupole si luminatoare.

 

                                                              

Limitele de delimitare sunt de obicei exprimate ca distanta dintre punctele de ancorare impartita la un numar constant. O limita de deformare a L / 175 este comuna in specificatiile peretelui cortina, pe baza experientei cu limite de deformare despre care se stie ca reduc probabilitatea sa se deterioreze sticla fixata in cadru. Spuneti ca un perete cortina dat este ancorat la inaltimea podelei de 12 picioare (144 m). Deviatia admisa ar fi apoi 144/175 = 0,823 inci, ceea ce inseamna ca peretii pot sa se deformeze spre interior sau spre exterior cu maximum 0,823 toli la presiunea vantului maxim. Cu toate acestea, unele panouri necesita restrictii mai stricte de miscare sau, cu siguranta, unele care interzic miscarea de cuplu.

Citește mai departe:Prinderea si stabilitatea peretilor cortina

Ati luat decizia sa va utilati casa cu profile de termopan. Este o decizie buna, dar daca vreti cu adevarat sa beneficiati de avantajele acestor ferestre este importanta si calitatea lor. Va prezentam mai jos si parerile specialistilor.

Cand porniti la un drum nu trebuie sa va ganditi sa cumparati variantele cele ma ieftine insa puteti face si economii pe termen lung. O fereastra de calitate trebuie sa reziste 25 de ani. De aceea primul sfat este sa apelati la o firma cunoscuta si care sa aiba si experienta in domeniul acesta. O fereastra ieftina in general, care provine din China si Turcia nu are nici grosime necesara si fiind dintr-un material prost nu tine geamurile bine si se corecteaza foarte repede.

Producatori tamplarie PVC Cluj 

Sunt mai multe clase de profile PVC precum clasa A, care se refera la grosimea si la calitatea peretilor exteriori care sunt cuprinsi intre 3 si 3.1 mm si respectiv clasa S care face referire la climatul oferit si care trebuie sa fie intre -25 si 45 de grade, acestea fiind cele mai bune. In general, la noi se gasesc si profile de clasa B cu o grosime de 2,7 mm si categoria M pentru climat mediu. In plus, durata de viata pe care o au profilele din clasa A e cu 20 de procente mai mare decat a celor din clasa B.

Va recomandam sa alegeti o firma care este de mult timp pe piata si lucreaza cu producatori recunoscuti. Evitati firmele noi pentru ca este posibil ca peste putin timp, daca aveti nevoie de reparatii, sa nu le mai puteti gasi. Nu acceptati montarea fara sa primiti si acte. Pentru a putea apela la OPC daca este nevoie, sunt necesare si documentele doveditoare aici incluzand factura, chitanta, garantia si contractul.

Pervazul este si el foarte important. Sunt tari in care nu se monteaza termopane fara pervaz. El are rolul sau si la interior cat si la exterior si ajuta la scurgerea apei de pe geamuri care astfel nu ajunge pe pereti, dar si la interior pentru ca imbina mai etans si da stabilitate.

 

Sistemele de tamplarie pot sa fie confectionate din mai multe materiale, pvc, lemn stratificat, aluminiu, lemn. Specialistii considera ca alegerea cea mai buna e PVC din mai multe motive. Componenta lui ii asigura si pastrarea calitatilor la temperaturi cuprinse intre 50 si 80 de grade. Ele pierd greu din caldura in comparatie cu aluminiul care poate sa genereze si condens daca este de calitate mai slaba si afara sunt temperaturi sub 5 grade.

Patrunderea apei 

Patrunderea apei este definita ca apa care trece de la exteriorul cladirii pana la interiorul sistemului de pereti cortina. Uneori, in functie de specificatiile cladirii, o cantitate mica de apa controlata pe interior este considerata acceptabila. Controlul penetrarii apei este definit ca apa care penetreaza dincolo de planul interior cel mai inalt al specimenului de testare, dar are un mijloc de drenare proiectat inapoi spre exterior.

Citește mai departe:Rezistenta la apa a peretilor cortina

Sistemele de pereti cortina trebuie sa fie proiectate astfel incat sa se ocupe de toate sarcinile impuse, precum si sa nu permita intrarea necontrolata a aerului si a apei in cladire.

Citește mai departe:Rezistenta peretilor cortina

Indiferent de partea in care este deschisa  usa, in functie de cum trebuie sa se deschida usa, veti decide daca va trebuie o usa cu deschidere pe partea dreapta sau pe partea stanga. De exemplu, o usa care are manerul pe partea dreapta atunci cand se deschide spre voi este o usa cu deschidere din dreapta.

 

In mod ideal, o usa nu trebuie sa se deschida niciodata intr-o terasa sau coridor, asa ca incercati sa pastrati acest lucru in minte atunci cand alegeti in ce fel se vor deschide usile pentru a evita accidentele ulterioare.

 

Incadrarea incorecta a unei usi poate diminua rapid valoarea unei usi frumoase si scumpe. Folosirea materialelor ieftine de incadrare sau a comenzilor rapide de constructie poate duce adesea la deteriorarea usii si poate costa mai mult pe termen lung. Asigurati-va ca urmati instructiunile cu atentie sau ca apelati la ajutor specializat atunci cand puneti o noua usa interioara.

Citește mai departe:Sfaturi alegere usi

Siguranta la foc 

Ignifugarea se face la marginea perimetrului placii, care este un spatiu intre podea si spatele peretelui cortina, si este esentiala pentru incetinirea trecerii focului si a gazelor de combustie intre etaje. Spreadurile trebuie sa aiba izolatie neinflamabila la fata interioara a peretelui cortinei. Unele coduri de constructie necesita ca tot ceea ce inseamna cadru sa fie infasurat in izolatie termorezistenta langa tavan, pentru a preveni topirea si imprastierea focului la podeaua de deasupra.

Citește mai departe:Siguranta si rezistenta peretilor cortina

Sisteme stick 

Marea majoritate a peretilor cortina sunt instalati in bucati lungi (denumite "bastoane") intre podele pe verticala si intre elementele verticale orizontal. Elementele de incadrare pot fi fabricate intr-un magazin, insa toate lucrarile de montaj si geamuri sunt realizate in mod obisnuit la locul de munca.

Citește mai departe:Sisteme cu pereti cortina

Stabilirea materialelor din care veti executa tamplaria la o casa, la un apartament si la un magazin ori sediu de firma este pentru multi clienti o mare dilema. Clientii primesc sfaturi de la arhitecti, constructori, vecini si chiar de la producatorii de tamplarie care nu de fiecare data sunt suficient de avizati. Pe de alta parte sunt si sfaturi care au in spate mai multe interese care pot sa induca in eroare clientii.

Pe langa o serie de mai multe cerinte tehnice precum rezistenta la vant, siguranta omului sau diverse norme de proiectare si executie, tamplaria trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte care privesc usurinta de utilizare, intretinerea ulterioara si problemele care au legatura cu exploatarea in timp. Trebuie sa precizam si ca orice tamplarie poate fi realizata din orice material: pvc, aluminiu si lemn stratificat.

Pentru a veni in sprijinul clientilor incercam sa prezentam gradul de satisfactie obtinut de fiecare tehnologie in parte in functie de cerintele care sunt cele mai importante din punct de vedere al utilizatorilor de tamplarie. In afara de cele tei tipuri de materiale mai sunt si alte variante combinate precum aluminiu cu lemn, aluminiu cu PVC, etc. Pentru ele nu avem suficiente informatii pentru a putea face o analiza.

Tamplarie aluminiu Cluj

Durata de viata reprezinta o cerinta pe care aluminiul o indeplineste primul si asta pentru ca odata ce timpul trece aluminiul devine mai dur. PVC-ul infoliat cu imitatie de lemn primeste calificative slabe pentru ca nimeni nu da garantii pentru aceste tipuri de profile.

Izolarea termica este reprezentativa pentru PVC, acesta obtinand primele locuri. Aluminiul fara ruperea puntii termice se poate folosi in exterior numai in momentul in care incaperile sunt incalzite sau circulatia este extrem de intensa.

Ponderea pe care o are suprafata vitrata in totalul suprafetei de tamplarie este foarte importanta atunci cand vrem sa intre mai multa lumina. De exemplu, la ferestrele cu inaltimi de 1500 mm si latimea de 900 mm suprafata de geam la tamplarie este cu peste 22 de procente mai mare decat in cazul lemnului stratificat. 

Pe langa lucrul acesta, mai precizam si faptul ca pierderile de caldura prin geamurile termoizolatoare cu sticla de emisivitate joasa sunt mai mici decat in cazul lemnului stratificat.

Rezistenta la agentii atmosferici este o cerinta la care PVC-ul cu imitiatie de lemn obtine cel mai slab calificativ pentru ca apar probleme cand este expus la soare. Lemnul stratificat are un calificativ slab pentru ca are o rezistenta scazuta la umiditate. 

Dilatarea profilelor la diferentele de temperatura de la vara la iarna ori pe timpul iernii, de la exterior la interior poate sa produca inconvenienta atat in zonele de imbinari cu zidaria, dar si la foile mobile de la usi si ferestre. Din cauza aceasta PVC-ul cu imitiatie de lemn are un coeficient de dilatre de 2.4 mm/m si are punctaj minim.

Cadrele de ferestre PVC nu necesita vopsire sau etansare, ceea ce reduce in mod semnificativ intretinerea necesara pe toata durata lor de viata. Ele sunt usor de curatat cu apa si detergent. 

Durabilitate 

PVC este un material foarte durabil utilizat in conductele de apa si de canalizare timp de cel putin 100 de ani. Ferestrele de vinil sunt atat de durabile incat marea majoritate a acestora instalate in ultimii 25 de ani sunt inca in uz. Usile si ferestrele de inalta calitate din PVC sunt testate pentru rezistenta la radiatii ultraviolete pentru fi siguri ca nu se vor deteriora in razele intense ale soarelui. 

Citește mai departe:Tamplarie PVC Cluj

Cand alegeti o fereastra in afara de alegerea tipului de rama va trebui saluati in considerare ce tip de sticla sau de geam se va utiliza pentru a imbunatati eficienta energetica a casei. Avand in vedere factorii care determina designul ferestrei cum ar fi orientarea sa, climatul si designul cladirii s-ar putea sa vreti sa alegeti diferite tipuri de geam pentru ferestrele din casa voastra.

Citește mai departe:Tipuri de ferestre in functie de sticla utilizata

Umpluturile se refera la panourile mari care sunt introduse in peretele cortina intre muchii. Umplerile sunt de obicei sticla, dar pot fi alcatuite din aproape orice element de constructie exterior.

Indiferent de material, umpluturile sunt in mod obisnuit denumite geamuri, iar materialul placii este denumit geam. Mai frecvent acest tip de material este acum cunoscut sub numele de sistem de fenestrare.

Citește mai departe:Tipuri de pereti cortina

Ferestrele vin cu o serie de diferite tipuri de carcase si geamuri termopan. Prin combinarea unei rame eficiente din punct de vedere termic cu un geam termopan adaptat la clima si scopul lor puteti sa personalizati fiecare fereastra existenta in casa. imbunatatirea rezistentei termice a ramei unei ferestre poate sa contribuie la eficienta energetica din toata fereastea. Fiecare material pentru rama are propriile avantaje si dezavantaje dar ramele de vinil, de lemn sau fibra de sticla si unele materiale compozite ne ofera o rezistenta mai mare decat ramele facute din metal.

Citește mai departe:Tipuri de rame pentru ferestrele de termopan

Putem sa alegem intre mai multe tipuri de tratamente pentru ferestre sau acoperitoare nu doar pentru a le decora dar si pentru o conservare mai eficienta a energiei. Unele tratamente pentru ferestrele alese cu grija pot sa reduca costurile cu incalzirea si poti preveni pierderile de caldura in timpul iernii si castigul sau pe timpul verii. Tratamentele ferestrelor nu sunt eficiente contra pierderilor de aer sau a infiltratiilor.

Citește mai departe:Tipuri de rame si tratamentele lor

 

 Usile pliante (de obicei in forma bifurcata) se indoaie pe ambele parti si se folosesc de obicei la dulapuri, spatii pentru rufe, camara si alte spatii mici.

Citește mai departe:Tipuri de usi

PVC este un material controversat prin faptul ca, in timpul producerii, duratei sale de utilizare si eliminarii, in special in conditii accidentale si necontrolate, poate elibera substante toxice persistente. 

Panourile de usa din fibra de sticla sunt extrem de puternice, dar materialul este mai scump. Ambele usi din PVC si din fibra de sticla incorporeaza substante chimice pentru a incetini efectele radiatiilor ultraviolete de la soare. Radiatia UV tinde sa faca plasticul sa devina fragil. Usile mai groase au un avantaj in sensul acesta.

Citește mai departe:Tipuri de usi de furtuna

UPVC (clorura de polivinil neplasticizata) este relativ noua pentru industria constructiilor  ca material pentru ferestre si usi, dar a fost folosit la mai multe cladiri de multi ani. Evaluarea energetica la utilizarea uPVC este foarte avantajoasa si are calitati excelente de izolare - in special in medii acustice. In acest moment, ferestrele si usile uPVC pictate sunt scumpe, dar daca alegeti alb pentru ferestrele si usile dvs., veti obtine preturi foarte competitive daca le luati prin comparatie, luand in calcul si sectiunea, feroneria si calitatea, de la lemn si aluminiu.

Citește mai departe:UPVC un material modern pentru usi si ferestre

Usile de termopan pentru exterioare sunt un adevarat trend printre cei  care termina de ridicat o casa, de renovat apartamente sau de amenajat sedii comerciale. De ce aleg tot mai multi usi de termopan? In afara de faptul ca sunt optiuni mult mai ieftine ele promit si o izolatie termica mult mai buna, si desigur un design modern. Nu avem de gand sa condamnam gusturile pe care le au oamenii in materie de stil, insa consideram ca usile pentru termopan nu sunt nici pe departe la fel de bune ca cele de lemn din punct de vedere estetic.

Usile de termopan pentru exterior sunt o motivatie care sta in spatele achizitiei. Cei mai multi care aleg usi de termopan pentru exterior se bazeaza pe calitatile lor pe care nu le vom contesta. Printre ele putem enumera mai multe detalii care fac ca usile de termopan sa fie atat de cautate.

Usa termopan Cluj

Usurinta de utilizare si de pastrare. Usile de termopan sunt facute din PVC si sunt materiale usoare care nu au nevoie de intretinere speciala si pot sa fie curatate cu o carpa umeda si cu detergent.

Aceste usi reprezinta si optiuni ieftine. Modelele au devenit atat de populare tocmai pentru ca vin cu variante mai putin costisitoare la cele facute din lemn. In momentul in care aveti un buget limitat pentru constructia si renovarea casei, usile de termopan sunt o solutie foarte buna. Nu uitati insa ca usile de la intrare de la case spun foarte multe celui care ajunge la voi.

Aceste usi sunt si prietenoase cu mediul inconjurator. Nu ne referim la materiale ci la faptul ca pot sa fie foarte usor reciclate.

Atunci cand construim case sau cand renovam locuinta trebuie sa tinem cont si de sistemele de inchidere: usile si ferestrele. Ele pot sa ne ajute sa avem o casa confortabila si cheltuieli cat mai mici pentru intretinere si de asemenea, ne ofera siguranta, protectie si lumina si ne tin departe de zgomotele de pe strada. Prin ferestre si prin usi se pierd peste 40 de procente din caldura casei si rolul lor este deosebit de important. Pe langa aspect, atat usile exterioare cat si cele interioare, dar si ferestrele au un aport estetic determinant. Din motivul acesta alegerea lor corecta si in deplina cunostinta de cauza este esentiala.

Cum ne alegem si care sunt criteriile de care ar trebui sa tinem cont pentru a putea avea usi si ferestre functionale si cat mai frumoase? Trebuie sa avem in vedere si faptul ca pornind de la locul de amplasare vom tine cont de nevoi si de diferite caracteristici pentru fiecare situatie. De pilda in momentul in care ne decidem asupra unei usi de exterior e bine sa nu ne lasam atrasi doar de modul in care arata ci sa luam in calcul mai multi factori cum ar fi functionalitatea, materialele din care este facuta usa si calitatea si stilul ei. O usa sau o fereastra bine alese vor fi realizate din materiale ca nu se deformeaza sau decoloreaza cu timpul, ci sunt in acord cu stilul din incaperi si se asorteaza ca si culoare cu finisajele moderne si cu mobila. Prin alegerea unor esente de lemn similare sau prin utilizarea aceleiasi culori cu tamplaria casei va trebui sa urmariti si o unitate cromatica.

 

Usile de furtuna sunt de obicei, fabricate din lemn, aluminiu si materiale plastice, cum ar fi vinilul (PVC) si fibra de sticla. Exista trei tipuri principale de usi de furtuna: cele complete, cele retractabile si cele de ventilatie. 

Usile de furtuna cu vizibilitate completa includ in mod obisnuit un panou din sticla plin si cel mult un ecran complet interschimbabil. 

Usile de furtuna de tip retractabil au un ecran care este rulat in rama usii de furtuna atunci cand nu este utilizat.

Citește mai departe:Usile de furtuna

Theta Invest Str. Izlazului nr. 10 ap. 69 Cluj Napoca, Cluj 400655 Tel: 0264 458 999